Jocs i joguines a l'antiguitat

del 21/10/2016 al 15/01/2017

Aquesta mostra ens permetrà descobrir com el joc ha estat una eina de diversió i d’aprenentatge que acompanya l’home des de fa mil·lennis.

La necessitat de jugar és intrínseca a l’ésser humà, tal com demostra el fet que s’hagin conservat nombrosos jocs i joguines d’èpoques remotes, molts dels quals encara estan plenament vigents, tant en el món dels nens com en el dels més grans. Hi ha jocs que, tot i iniciar-se a la infantesa, cobren un nou sentit a l’edat adulta, convertits en una forma d’oci, però també en una manera de guanyar o perdre diners, segons l’habilitat o l’atzar.

Aquesta mostra, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya a través L’Arqueoxarxa –que agrupa els principals museus amb restes arqueològiques i jaciments d’arqueologia de Catalunya– inclou peces prestades pels diferents museus que la integren i permet recórrer l’evolució dels jocs des de l’antiguitat fins a l’edat mitjana, alhora que posa de relleu la gran varietat de fórmules utilitzades per omplir de diversió, i de vegades també d’aprenentatge, els moments de lleure.

L’exposició es completarà amb diverses activitats que ens portaran a experimentar alguns dels jocs més freqüents al llarg dels temps, però també d’altres que ara ens resulten desconeguts, però que van gaudir d’una gran popularitat en el seu moment.

  • Jocs d'infantesa
  • Juguem a ser grans
  • Jocs en grup
  • Jocs de destresa
  • Jocs de punteria. Nous i bales
  • Jocs a l'aire lliure. La pilota 
  • Jocs d'atzar. tabes i daus
  • Jocs de tauler
  • Jocs medievals. Escacs

ACTIVITATS

Diumenge 3 de juny a les 12 h.

Taller familiar “Ludi Puerorum”

Us heu parat mai a pensar quins eren els jocs i les joguines que utilitzaven els romans fa més de 2000 anys? Ara teniu l’oportunitat de descobrir-ho tot jugant. Curses amb cèrcols, equilibris sobre les xanques, jocs de punteria, competicions de tabes i moltes sorpreses més... Veniu a jugar amb nosaltres!

Activitat inclosa en el preu de l’entrada.

Visites grups escolars i lleure

El Museu ofereix a grups d’escolars i d’educació en el lleure la possibilitat de fer visites

guiades a l’exposició. Cal fer reserva prèvia al telèfon 93 890 14 20 / 675 78 29 36.

Museu d’Arqueologia de Catalunya - Olèrdola

Castell d’Olèrdola s/n

08734 Sant Miquel d'Olèrdola www.macolerdola.cat mac.olerdola@gencat.cat

Horari: De dimarts a diumenge de 10 a 20 h


Twitter
Facebook