75 imatges/75 anys

Exposició | Del 17 de febrer al 18 d'abril de 2012

75-imatges-75-anys_medium

El 3 de novembre de 1935, a les dotze del migdia es feia la cerimònia d'inauguració d'un nou i gran equipament museístic a la ciutat de Barcelona dedicat per primera vegada, i de manera exclusiva a conservar, estudiar, exposar i difondre col·leccions arqueològiques de molt diverses procedències i datacions: el Museu d'Arqueologia. Per commemorar el naixement del MAC, es va realitzar la mostra 75 imatges / 75 anys, una selecció de setanta-cinc imatges procedents de nombrosos arxius històrics, unes imatges retrospectives i evocadores d’aquells temps pioners en els camps de la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni arqueològic. Ara, aquesta mostra es presenta a Girona.

Ara aquesta mostra arriba a la seu de Girona del Museu d’Arqueologia de Catalunya per donar a conèixer aquest esdeveniment en el territori.

Conferències al voltant de l'exposició:

  •   L'inici de les excavacions d'Empúries i del Museu d'Arqueologia de Catalunya . A càrrec de Pere Castanyer, conservador del MAC Empúries. 1 de març a les 18.30 h.
  •   Pere Bosch Gimpera i el Museu d'Arqueologia de Catalunya . A càrrec de Francesc Gràcia, catedràtic de Prehistòria, Universitat de Barcelona. 15 de març a les 18.30 h.

Pare Abat, hi ha pelegrins! Un passeig per la història de Sant Pere de Galligants

Visita teatralitzada al monestir

Pare Abat, hi ha pelegrins! Així comença aquest recorregut històric pel monestir de Sant Pere de Galligants del qual, només, en resten visibles l’església i el claustre, una de les mostres més notables del romànic català. Aquesta visita pretén acostar-nos, de forma entretinguda i divertida, a la vida i a la quotidianitat no tant sols d’aquells monjos sinó també de la gent del segle XII, a través de l’escenari tan emblemàtic que és aquest monestir. En aquest edifici, encara poc estudiat, hi tenen cabuda històries i fets curiosos que ens expliquen una mica més el tarannà d’aquella societat.

+ info

Catalunya C14. Bases de dades radiocarbòniques

Recopilació de les datacions de contexts arqueològics del nord-est de la península Ibèrica. Permet a l’usuari localitzar mostres arqueològiques datades concretes i obtenir llistats de datacions segons el jaciment, la regió natural, i/o el període històric.

Accedeix

MAC Girona

Els serveis pedagògics del MAC ofereixen a la comunitat educativa un ampli ventall d’activitats adaptades a tots els cicles formatius, des de l’educació infantil fins a batxillerat. El programa educatiu permet aprofundir en el coneixement del romànic català, així com en altres èpoques com la prehistòria i la història antiga de les comarques gironines i de la Catalunya central.

Consulta el programa educatiu

Publicacions en línia

cypsela

Cypsela

Cypsela és una publicació bianual editada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya des de l'any 1976, centrada en treballs científics de recerca sobre la prehistòria i la protohistòria de Catalunya i de la mediterrània occidental fins al final de l'època ibèrica.

Vés a la revista >

empúries

Empúries

Empúries és una publicació bianual que edita el Museu d’Arqueologia de Catalunya des de l'any 1939. Inclou treballs científics de recerca generals sobre el món clàssic i l'antiguitat tardana de Catalunya i de la Mediterrània occidental fins l'alta edat mitjana.

Vés a la revista >

Més publicacions del MAC Girona >