Jornades Europees d'Arqueologia 2020

Com cada any des del 2010, el Ministeri de Cultura francès impulsa unes Jornades Nacionals d'Arqueologia, coordinades per l'INRAP (Institut Nacional d'Investigacions Preventives francès). Aquestes jornades han anat més enllà de les fronteres franceses, sumant-se a la iniciativa països d'arreu d'Europa, convertint-se en les Jornades Europees d'Arqueologia (JEA). 

L'objectiu d'aquestes jornades és la promoció i visualització de tots aquells treballs relacionats amb l'arqueologia. Es vol fer arribar a un gran públic, tot el coneixement disponible d'aquesta disciplina, juntament amb el descobriment, o redescobriment del patrimoni territorial i de la història. Participen jaciments arqueològics, museus, centres arxivístics, laboratoris, tots junts per aportar iniciatives originals i innovadores al servei de l'arqueologia.

Aquest any, donada la situació d'alerta sanitària per la COVID-19, les jornades s'han hagut de reformular. Es planteja unes jornades amb un gran esforç per prioritzar la presència digital, esperonant als participants a publicar continguts virtuals per no perdre l'oportunitat de realitzar aquestes jornades.

El Museu d'Arqueologia de Catalunya participa també en aquesta edició, juntament amb els membres de l'Arqueoxarxa. Hi haurà continguts disponibles al web de l'INRAP i al propi web de l'Arqueoxarxa a l'apartat d'agenda.


Twitter
Facebook