EXPOSICIONS

A la recerca dels tresors perduts. Homenatge a l’arqueòleg cinematogràfic Indiana Jones

Del 24 de gener al 26 de juliol del 2020 al Museu Comarcal de l'Urgell-Tàrrega

Des del Museu d’Arqueologia de Catalunya i a través de l’Arqueoxarxa, que agrupa els principals museus d’arqueologia i jaciments museïtzats de Catalunya, s’ha cregut interessant donar a conèixer els paral·lelismes entre la ficció i la realitat de l’arqueòleg més famós del món: l’Indiana Jones. Us conviden a descobrir els tresors que amaga el misteriós hangar nord-americà, l’Àrea 51, que com diu Indy: “Haurien d’estar en un museu”.

Aquesta exposició transforma la sala que l’acull en l’Hangar 51, el conegut magatzem que salvaguarda totes les relíquies recuperades pel Dr. Jones arreu del món. A través de rèpliques d’objectes de les pel·lícules, reforçades amb fotogrames dels films, s’explica què hi ha de cert i en què es basa la fantasia d’aquesta saga d’aventures arqueològiques.

L’Indiana Jones esdevé un símbol i un referent en el món de l’arqueologia, sent en l’actualitat una saga de culte en el gènere d’aventures. Si bé avui en dia cap arqueòleg no treballaria com ell, és un reflex d’una realitat no tan llunyana. Separar la base real de les seves aventures fantàstiques permetrà al públic tenir una visió més objectiva de la vida de l’arqueòleg i de les vivències d’aquest personatge.

Els visitants trobaran rèpliques dels objectes més cobejats per Indiana Jones a les pel·lícules: el Sant Graal, l’Ídol d’Or de la Fertilitat, el Capçal de Ra o la Calavera de cristall s’exposen al costat dels veritables tresors de la nostra història.


Veure en el mapa

ADREÇA

Carrer Major, 11

25300 - Tàrrega

Lleida

HORARIS

De dilluns a dimecres

de 10h a 14h

De dijous a diumege (i festius)

de 10h a 14h i de 19h a 21h

Tancat

1 de Gener, Dilluns de Pasqua, 1 de Maig i 25 i 26 de Desembre

CONTACTE

Tel. 973 31 29 60
E-mail info@museutarrega.cat Web museutarrega.cat
Twitter
Facebook