El Sexe a l'Época Romana

L’exposició, adreçada a un públic adult, presenta un conjunt de peces d’època romana conservades en museus catalans; reproduccions de pintures del moment, sovint molt explícites, i textos d’autors llatins. El conjunt dóna a conèixer l’univers sexual de l’antiga Roma des de la República fins al segle IV: el sexe en el matrimoni, diferents maneres de fer l’amor, les relacions extramatrimonials, l’art de la seducció, i la sexualitat dels déus, amb qui s’emmirallen els homes.

Aquesta és la primera exposició organitzada per l’Arqueoxarxa que agrupa els principals museus d’arqueologia i jaciments museïtzats de Catalunya, i ha estat dirigida i coordinada pel Museu de Badalona. 

Al llarg de l’exposició, el visitant es trobarà acompanyat en tot moment dels autors clàssics. Els consells d’Ovidi, de Sèneca, de Plaute o de Suetoni serveixen per contextualitzar les peces que s’hi exposen: objectes de tipus religiós o amb finalitat ritual, elements de la vida quotidiana, peces de l’àmbit públic i de la intimitat domèstica. La visita es complementa amb l’exposició permanent del Museu de Mataró “Iluro, ciutat romana”, que ofereix un recorregut per la cultura i la societat romanes, on s’ha fet una selecció d’objectes relacionats amb l’univers sexual dels romans trobats al territori d’Iluro. En destaquen l’escultura de Venus que es va trobar a les termes de Can Xammar o un canelobre de terrissa decorat amb una escena ritual.


Veure en el mapa

ADREÇA

Passeig de Santa Madrona, 39-41 
Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona
Tel. 93 423 21 49

HORARIS

De dimarts a dissabte

de 9,30 h a 19,00 h

Diumenges i festius

de 10 a 14.30 h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 93 423 21 49
E-MAIL: infomac@gencat.cat
DADES TÈCNIQUES
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Dossier El sexe a l'época romana 490,146 kB
Twitter
Facebook