Visita romana

Visites teatralitzades al jaciment d'Empúries

En Caius Aemilius i la Iulia Domitia, dos antics personatges de l’Emporiae romana del segle I dC ens mostraran com era la seva ciutat, com es vivia, com eren les seves cases, carrers, places, mercats i temples. Una visita pensada per a tota la família per conèixer la història de l’antiga ciutat d’Empúries.

+ info

Triumvirat Mediterrani

La Fira Grecoromana d'Empúries

A Empúries van conviure tres pobles antics amb cultures diferents: els grecs, els ibers i els romans. La fira del Triumvirat Mediterrani us permetrà reviure aquesta triple riquesa cultural a través de diverses activitats que ens acostaran a la vida a l'antiguitat.

Edició 2011

Curs d'Arqueologia d’Empúries

Pràctiques d'arqueologia

El Curs Internacional d’Arqueologia d’Empúries té una llarga tradició que arrenca del 1947, any en què es va crear per iniciativa de Martín Almagro i Lluís Pericot. Des de llavors, s’ha realitzat cada any sense interrupció. Amb una ferma orientació formativa i amb la voluntat de donar a conèixer el jaciment d’Empúries i la seva història a estudiants procedents de les universitats espanyoles i estrangeres, el curs es vertebra al voltant d’un tema monogràfic que serveix d’eix de les activitats que s’hi realitzen i de les conferències que s’imparteixen per part dels diversos professors convidats. 

Informació:  Tel. 972 77 02 08 | macempuries.cultura@gencat.cat

Protected Heritage, Shared Heritage

A region identified with lengthy tradition and craftsmanship, the Pyrenees have massive tourism and cultural development potential. This initiative, based on the Vilabertran Monastery, Rosary Basilica in Lourdes and the mosaics from Empúries' Roman forum restoration projects, arose to bolster European knowledge of mosaics, stone and glass. Catalan and french.

Click on

Iberia graeca

Documentation base that aspires to be a large, ordered and updated data and image bank, grouping together all records of Greek material found on the Iberian Peninsula. It allows users to quickly find items based on typology, chronology, iconography and context.

Click on

MAC Empuries

Els serveis pedagògics del MAC ofereixen a la comunitat educativa un ampli ventall d’activitats adaptades a tots els cicles formatius, des de l’educació infantil fins a batxillerat. El programa educatiu permet treballar les cultures clàssiques i aproximar l'alumnat a la vida qüotidiana dels nostres avantpassats.

Consulta el programa educatiu

Online Journals

cypsela
Cypsela

Cypsela  is a biannual publication edited by the Archaeological Museum of  Catalonia since 1976, focusing on scientific research in Prehistory and Early History of Catalonia and the western Mediterranean until the end of the Iberian period.

Go to the journal >

empúries
Empúries

Empúries is a biannual publication edited by the the Archaeological Museum of Catalonia since 1939. Includes general scientific research on the classical and late antiquity in Catalonia and the western Mediterranean to the Middle Ages.

Go to the journal >

More publications >