75 imatges/75 anys

Exhibition | Del 17 de febrer al 18 d'abril de 2012

75-imatges-75-anys_medium

El 3 de novembre de 1935, a les dotze del migdia es feia la cerimònia d'inauguració d'un nou i gran equipament museístic a la ciutat de Barcelona dedicat per primera vegada, i de manera exclusiva a conservar, estudiar, exposar i difondre col·leccions arqueològiques de molt diverses procedències i datacions: el Museu d'Arqueologia. Per commemorar el naixement del MAC, es va realitzar la mostra 75 imatges / 75 anys, una selecció de setanta-cinc imatges procedents de nombrosos arxius històrics, unes imatges retrospectives i evocadores d’aquells temps pioners en els camps de la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni arqueològic. Ara, aquesta mostra es presenta a Girona.

Ara aquesta mostra arriba a la seu de Girona del Museu d’Arqueologia de Catalunya per donar a conèixer aquest esdeveniment en el territori.

Conferències al voltant de l'exposició:

  •   L'inici de les excavacions d'Empúries i del Museu d'Arqueologia de Catalunya . A càrrec de Pere Castanyer, conservador del MAC Empúries. 1 de març a les 18.30 h.
  •   Pere Bosch Gimpera i el Museu d'Arqueologia de Catalunya . A càrrec de Francesc Gràcia, catedràtic de Prehistòria, Universitat de Barcelona. 15 de març a les 18.30 h.

Pare Abat, hi ha pelegrins! Un passeig per la història de Sant Pere de Galligants

Visita teatralitzada al monestir

Pare Abat, hi ha pelegrins! Així comença aquest recorregut històric pel monestir de Sant Pere de Galligants del qual, només, en resten visibles l’església i el claustre, una de les mostres més notables del romànic català. Aquesta visita pretén acostar-nos, de forma entretinguda i divertida, a la vida i a la quotidianitat no tant sols d’aquells monjos sinó també de la gent del segle XII, a través de l’escenari tan emblemàtic que és aquest monestir. En aquest edifici, encara poc estudiat, hi tenen cabuda històries i fets curiosos que ens expliquen una mica més el tarannà d’aquella societat.

+ info

Catalunya C14. Radiocarbon databases

Compilation of archaeological dates from the northeast corner of the Iberian Peninsula. They allow users to locate specific dated archaeological samples and produce date lists per site, natural region and/or historic period.

Click on

MAC Girona

Els serveis pedagògics del MAC ofereixen a la comunitat educativa un ampli ventall d’activitats adaptades a tots els cicles formatius, des de l’educació infantil fins a batxillerat. El programa educatiu permet aprofundir en el coneixement del romànic català, així com en altres èpoques com la prehistòria i la història antiga de les comarques gironines i de la Catalunya central.

Consulta el programa educatiu

Online Journals

cypsela
Cypsela

Cypsela  is a biannual publication edited by the Archaeological Museum of  Catalonia since 1976, focusing on scientific research in Prehistory and Early History of Catalonia and the western Mediterranean until the end of the Iberian period.

Go to the journal >

empúries
Empúries

Empúries is a biannual publication edited by the the Archaeological Museum of Catalonia since 1939. Includes general scientific research on the classical and late antiquity in Catalonia and the western Mediterranean to the Middle Ages.

Go to the journal >

More publications >