L'estrany viatger i el seu mapa

A l’època medieval la gent que vivia a Olèrdola utilitzava elements de la natura per orientar-se a la muntanya, fins que un estrany viatger vingut de l’Orient els va ensenyar un enginy curiós i el seu mapa... Us proposem un joc de pistes per cercar l’antic mapa d’Olèrdola.

+ info

Una ciutat medieval perduda

Odessina, una pagesa que va viure a Olèrdola fa 1.000 anys, sempre va somiar en com seria la vida en un futur i qui viuria a la seva terra. L'Odessina vol que la coneixeu a ella i a tots aquells que un dia habitaren la muntanya d'Olèrdola.

+ info

Guisla, la remeiera

La Guisla va nèixer a la ciutat d'Olèrdola l'any 1003. De ben petita, la seva mare li va ensenyar com donar remei a moltes malalties utilitzant les plantes que recol·lectava al bosc. En aquesta visita al Parc us ensenyarà els antics secrets de les plantes remeieres, podreu visitar el rebost i ser aprenents de remeier.

+ info

Olèrdola, una muntanya d'històries

Us convidem al repòs, a la calma i a la contemplació d’una muntanya plena d’històries. Descobrirem les tombes antropomorfes del barri medieval d’Olèrdola; veurem com ha canviat la vegetació que conegueren els seus antics pobladors. Passejarem, observarem i descobrirem rastres d’aquells que encara són avui habitants d’aquesta muntanya.

+ info

Olèrdola, la ciutat medieval del segle XI

Us convidem a descobrir la ciutat medieval d'Olèrdola, on Mir Geribert, el gran magnat feudal de la frontera que al segle XI separava cristians i musulmans, s'autoproclamà Príncep, encapçalant una revolta contra el comte de Barcelona.

+ info

Vells oficis

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya VINSEUM i el MAC Olèrdola recuperen els vells oficis que estan en perill d'extinció, a través d'un cicle d'activitats per a totala família. Treballarem el ferro, la fusta, la pedra, les fibres naturals, el fang i el teixit. Cadascuna de les activitats es centra en un ofici en concret.

+ info

A virtual stroll through Olèrdola

Visit the Historical Site of Olèrdola in virtual reality, with panoramic views and hypothetical 3D restorations which illustrate the archaeological site's foremost elements. Transport yourself to the Olèrdola Mountain in a journey through 4,000 years of history: from the Iron Age to the Iberian fortification, Roman conquest and the Middle Ages.

Click on

presentacio_oferta-educativa_medium

Els serveis pedagògics del MAC ofereixen a la comunitat educativa un ampli ventall d’activitats adaptades a tots els cicles formatius, des de l’educació infantil fins a batxillerat. El programa educatiu ajudarà als alumnes a entendre el pas de l’home per Olèrdola mitjançant l’exposició de materials arqueològics recuperats a les darrere campanyes d’excavacions, aicí com tallers vivencials en els que reviuran aspectes de la vida dels nostres avantpassats.

Consulta el programa educatiu

Online Journals

cypsela
Cypsela

Cypsela  is a biannual publication edited by the Archaeological Museum of  Catalonia since 1976, focusing on scientific research in Prehistory and Early History of Catalonia and the western Mediterranean until the end of the Iberian period.

Go to the journal >

empúries
Empúries

Empúries is a biannual publication edited by the the Archaeological Museum of Catalonia since 1939. Includes general scientific research on the classical and late antiquity in Catalonia and the western Mediterranean to the Middle Ages.

Go to the journal >

More publications >