Skip to main content

Home > Actividades > Para pasárselo bien > Jocs i joguines a l'antiguitat

Jocs i joguines a l'antiguitat

www.flickr.com
  Del 21 d'octubre al 15 de gener de 2017

  MUSEU COMARCAL DE L'URGELL - TÀRREGA

  Aquesta mostra, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya a través d’Arqueoxarxa –que agrupa els principals museus amb restes arqueològiques i jaciments d’arqueologia de Catalunya– inclou peces prestades pels diferents museus que la integren i permet recórrer l’evolució dels jocs des de l’antiguitat fins a l’edat mitjana, alhora que posa de relleu la gran varietat de fórmules utilitzades per omplir de diversió, i de vegades també d’aprenentatge, els moments de lleure.

  L’exposició es completarà amb diverses activitats que ens portaran a experimentar alguns dels jocs més freqüents al llarg dels temps, però també d’altres que ara ens resulten desconeguts, però que van gaudir d’una gran popularitat en el seu moment.

  L'exposició es pot visitar en el Museu Comarcal de l'Urgell - Tàrrega (C/ Major, 11. Tàrrega). Per a més informació al tel. 973 31 29 60 (de 9 a 14 h.) / info@museutarrega.cat

  Horari d’obertura de l’exposició:

  De dilluns a divendres: de 12h a 14h
  Dissabte: de 12h a 14h i de 18h a 21h
  Diumenges i festius: de 12h a 14h

  ACTIVITATS

  Dissabte 5 de novembre, a les 12 i a les 18 h. Taller de jocs, us ensenyarem a jugar a jocs tradicionals que han perdurat des de l'antiguitat. Es recomana fer reserva prèvia. 

  Dijous 24 de novembre a les 20 h. Conferència "El joc des de les grans cròniques medievals a l'actualitat. Joc d'abans i noves tendències a càrrec de Víctor Barola i Benlliure.

  Dissabte 17 de desembre i diumenge 15 de gener de 2017, a les 12 h. Visita guiada a l'exposició i taller de jocs tradicionals per als més petits. Es recomana fer reserva prèvia.

  Visites i tallers escolars de jocs tradicionals que han perdurat de l'antiguitat, prèvia reserva.