SEMINARI

Paisatges habitats

28 i 29 de novembre

La xarxa de museus i jaciments arqueològics de Catalunya, l'ARQUEOXARXA, presenta el simposi científic PAISATGES HABITATS. Variabilitat ambiental i adaptació humana a Catalunya durant el quaternari

La jornada constarà d'una conferència introductòria sobre la renovació metodològica en l'estudi del paleoclima i el paleopaisatge. Després hi hauran quatre sessions de treball dedicades a l'evolució del clima, les transformacions geomorfològiques, l'evolució del paisatge i l'adaptació del poblament a aquests canvis. Al final es parlarà sobre l'afectació del patrimoni arqueològic per l'actual crisi climàtica i la contextualització d'aquesta crisi dins de la història del clima i del paisatge. 

Cada sessió de treball s'iniciarà amb una ponència, seguida d'una breu exposició oral de comunicacions lliures relacionades amb el tema de la sessió, que s'hauran de presentar també en format pòster, d'un torn de preguntes i d'un debat.  

La participació en el simposi serà gratuïta. En breu es publicarà nova informació sobre el programa i les reserves. 

L'EQUIP

  • Comitè científic: Natàlia Alonso (UdL), Maria Mercè Bergadà (UB), Ramon Julià (CSIC), Raquel Piqué (UAB), Santiago Riera (UB), Robert Sala Ramos (URV i IPHES) i Maria Saña (UAB).
  • Comitè organitzador: Josep Bosch (MG), Noemí Casado (MG), Pere Castanyer (MAC), Mireia Forasté (MG), Esther Gurri (MB), Josep Oriol López Bultó (MAC), Sònia López (MAC) i Cristina Osorio (MG).
  • Organitza: ARQUEOXARXA. La Xarxa de museus i jaciments arqueològics de Catalunya.
  • Col·labora: Museu d'Arqueologia de Catalunya (seus de Barcelona i Empúries), Museu de Gavà i Museu de Badalona.
DADES DE L'ACTIVITAT
On Parc Arqueològic de les Mines de Gavà
Hora 00:00:00
Durada Properament adjuntament programa
Preu Activitat gratuïta