Museu d'Història de Sabadell

El Museu d’Història de Sabadell (MHS) ocupa la casa - fàbrica del carrer de Sant Antoni que el fabricant tèxtil Antoni Casanovas es va fer construir el 1859. L’edifici, reformat, consta de tres plantes amb pati interior, amb sales d’exposició permanent i sales per a exposicions temporals, sala d’actes, biblioteca, espais didàctics, laboratori i despatxos tècnics.

L’exposició permanent  s’estructura en tres àmbits:

 • El poblament del territori de Sabadell, de la prehistòria a l’antiguitat tardana
 • Sabadello, el naixement d'una vila (segles XI - XV)
 • Manufactura i menestrals. Sabadell del segle XVI al XVIII

El MHS també gestiona un important conjunt de punts patrimonials al territori que li permet ampliar el seu discurs museogràfic en els espais històrics originals del rodal i del nucli urbà, i donar a conèixer els seus valors i continguts arqueològics:

 • La Salut: vil·la romana i ermita de Sant Iscle i Santa Victòria
 • Sant Pau de Riu-sec
 • Capella de Sant Nicolau
 • Església de Sant Vicenç de Jonqueres
 • Pou de Glaç de Sant Oleguer
 • Campanar de Sant Fèlix
 • Casa Duran
 • Molí de Sant Oleguer 

L'origen

El Museu de Sabadell es va inaugurar l’any 1931. El seu origen es remunta al 1912, quan Joan Vila Cinca va dur a terme les primeres excavacions arqueològiques al santuari de la Salut, on va localitzar una vil·la romana. Aquell mateix any l’Ajuntament va crear la “Junta de Museos y Excavacions”, amb l’objectiu de continuar les excavacions i crear un museu.

A partir d’aquí es va desplegar una important activitat arqueològica que encara avui no s’ha aturat, i que ha permès que en l’actualitat el museu disposi d’unes importants col·leccions arqueològiques representatives del passat del territori i de la ciutat, des de la prehistòria fins a l’època moderna. Aquests fons arqueològics són un referent en el coneixement de la prehistòria i protohistòria europees, com és el cas dels conjunts procedents del jaciment neolític de la Bòbila Madurell i Can Gambús, dels assentaments de l’edat del bronze de Can Roqueta i de la necròpolis del bronze final i la primera edat del ferro de Can Piteu.

Activitats per escoles i grups

Des del Museu d’Història de Sabadell volem estimular-vos l’interès pel coneixement de la ciutat i de la seva història, compartir amb vosaltres el patrimoni que tenim i fer-vos arribar els fruits de les recerques que es fan.

El Museu programa activitats adreçades a tots els públics i per tots els nivells educatius: per als més menuts, visites i tallers al museu, activitats al territori, activitats en altres idiomes,... La base de les activitats que oferim són els objectes i els béns immobles, sigui un collaret de variscita de la prehistòria,  un paratge arqueològic de l’època medieval o una fàbrica de sabó de l’època contemporània.

+ info

Activitats dominicals

Cada tercer diumenge de mes. Gratuïta.

Activitats especials

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi (23 d’abril), Aplec de la Salut (el dilluns després del segon diumenge de maig), Dia Internacional dels Museus (18 de maig), Festa Major de Sabadell (primer dilluns de setembre), Jornades Europees de Patrimoni (setembre-octubre) i festes de Nadal i Reis.

 

Voleu rebre informació?

Inscriviu-vos aquí i marqueu els butlletints que siguin del vostre interès.

Facebook Museu d'Història de Sabadell

Visita Virtual


Tarifes Museu d'Història de Sabadell
Veure en el mapa

ADREÇA

Carrer de Sant Antoni, 13

08201 - Sabadell

Barcelona

HORARIS

De dimarts a dissabte

de les 17h a les 20h

Diumenges i festius

de les 11h a les 14h

Dilluns tancat

Tancat

1 i 6 de Gener, divendres Sant, 1 de Maig, 25 i 26 de Desembre

Agost

cal consultar els horaris

CONTACTE

Tel. 93 727 85 55
E-mail mhs@ajsabadell.cat Web museus.sabadell.cat
Serveis Museu d'Història de Sabadell
Twitter
Facebook