Poblat Ibèric Turó d'en Boscà (Badalona)

Situat al cim d’un turó, des del poblat ibèric, pertanyent a la tribu dels laietans, es podia controlar la plana on actualment s’ubica la ciutat de Badalona, així com la plana del Barcelonès. La construcció del poblat es remunta al segle IV i fou ocupat fins al I aC, moment en que els romans fundaren la ciutat romana de Baetulo ..

El poblat disposava d’uns importants elements defensius com ho mostren les dues torres de defensa, una semicircular i l’altra rectangular i la muralla. Entre les restes d’habitatges, destaca un directament excavat a la roca. D’entre els objectes quotidians que van sorgir durant les campanyes d’excavació, és d’especial rellevància el Vas de les Naus, una gerra decorada amb dues naus gregues, la qual ha esdevingut l’escena marítima més antiga trobada a Catalunya.

Activitats

Visita al poblat ibèric del Turó d’en Boscà

El territori de Badalona va estar habitat pels ibers molt abans de l’arribada dels romans. L’espai privilegiat on s’ubica el seu poblat, del segle IV aC, ens permetrà, a més de gaudir d’unes fantàstiques vistes panoràmiques, introduir-nos en diversos aspectes de la cultura ibera.

En aquesta visita guiada veurem la muralla i la torre de defensa, els carrers esglaonats, per salvar el desnivell del terreny, i alguns habitatges, entre els quals destaca una casa excavada a la roca.

Més informació a la seva pàgina web


Tarifes Poblat Ibèric Turó d'en Boscà
Veure en el mapa

ADREÇA

Carretera de Can Ruti, 23

Turó d'en Boscà, Serralada de Marina

08915 - Badalona

Barcelona

HORARIS

Accés tancat menys amb visites guiades

CONTACTE

Tel. 93 384 17 50
E-mail info@museudebadalona.cat Web www.museudebadalona.cat
Serveis Poblat Ibèric Turó d'en Boscà
Twitter
Facebook