Conducte d'Aigües (Badalona)

Aquesta conducció que fou utilitzada en època de l’emperador Tiberi (14-37 dC) per tal de proveir d’aigua la ciutat de Baetulo. Està coberta amb volta de canó i pavimentada amb opus signinum (calç i ceràmica). L’aigua, que arribava des de la serralada de Marina fins a la ciutat, era transportada a través d’aquest tipus de conduccions i anava a parar a les cases privades, com la Casa dels Dofins o la Casa de l’Heura, properes al conducte, nodrint les termes i arribant a les fonts, que permetien distribuir l’aigua entre els seus ciutadans.

Aquest conducte, del qual es poden recórrer 40 m, és l’únic d’aquest tipus que es pot visitar a Catalunya.

Activitats

Ciutat romana de Baetulo

La gran quantitat de restes d’època romana trobades a Badalona i la posterior museïtzació d’alguns d’aquests espais permeten fer diverses visites i recorreguts que complementen la visita a l’exposició permanent Badalona, ciutat romana. Així es poden visitar les termes i decumanus, la Casa dels Dofins, el Jardí de Quint Licini i el conducte d’aigües.

Alguns d’aquestes espais només es poden visitar amb la companyia de guies. Les visites es fan en català però també es poden fer en altres idiomes prèvia petició al Museu.

Més informació: info@museudebadalona.cat o a la seva pàgina web | Tel. 93 384 17 50

Publicacions en línia 


Tarifes Conducte d'aigües de Badalona
Veure en el mapa

ADREÇA

Carrer Pujol, 33

08911 - Badalona

Barcelona

HORARIS

CONTACTE

Tel. 933 841 750
E-mail info@museudebadalona.cat Web www.museudebadalona.cat
Serveis Conducte d'aigües de Badalona
Twitter
Facebook