Termes i Decumanus (Badalona)

Espai d’uns de 3.400 m que permet descobrir in situ la ciutat romana de Baetulo. La visita s’inicia a les termes de la ciutat, de final del segle I aC, que conserven la totalitat de les estances que formaven el conjunt: la palestra, el frigidarium, el tepidarium i el caldarium. La visita segueix sota l’actual plaça de Font i Cussó, zona que es trobava a l’entorn del fòrum de la ciutat romana. S’hi poden observar restes d’edificis d’habitatges amb botigues a la planta baixa, seguint la direcció d’un carrer menor, del qual s’ha conservat la claveguera. Després, la traça de l’ampli decumanus maximus passa pel costat d’un gran edifici comercial fins arribar a l’encreuament amb el cardo maximus, punt que indica la proximitat del fòrum. Es veuen també restes d’altres edificacions d’època romana tardana, com una estança, un mausoleu o un dipòsit d’aigua.

Tot l’espai està il·luminat escenogràficament i ambientat amb elements de reconstrucció històrica i efectes sonors que ens transporten a l’antiga Baetulo i ens hi fan sentir immersos. El conjunt també disposa de mòduls tàctils per a invidents.

Activitats

Visita al Museu: Termes i Decumanus i exposició permanent

Al subsòl del Museu es conserven 3.400 m  2 de restes de la ciutat romana de  Baetulo , un conjunt excepcional tant per la seva extensió com per l’espectacularitat d’alguns elements i la seva innovadora museografia.

 + info

Ciutat romana de Baetulo

La gran quantitat de restes d’època romana trobades a Badalona i la posterior museïtzació d’alguns d’aquests espais permeten fer diverses visites i recorreguts que complementen la visita a l’exposició permanent Badalona, ciutat romana.

+ info

Publicacions en línia

Baetulo - Badalona Ciutat Romana

Fullet explicatiu amb informació sobre el Museu i els jaciments adscrits.

Més informació a la seva pàgina web


Tarifes Termes i Decumanus
Veure en el mapa

ADREÇA

Pl. Assemblea de Catalunya, 1

08911 - Badalona

Barcelona

HORARIS

De dimarts a dissabte

de 10 a 14h i de 17 a 20h

Diumenges i festius

de 10 a 14 h

Tancat

dilluns i els dies 1 i 6 de Gener, Divendres Sant, 1 de Maig, 24 de Juny, 15 d’Agost, 11 de Setembre, 25 i 26 de Desembre

La resta de festius, inclosos els locals, el museu obrirà en horari de diumenge

Horari d'exposicions temporals

De dimarts a dissabte de 17 a 20h

Diumenges de 10 a 14h

CONTACTES

Tel. 933 841 750
E-mail info@museudebadalona.cat Web www.museudebadalona.cat
Serveis Termes i Decumanus
Twitter
Facebook