Museu de Gavà

Nascut l´any 1978 com a conseqüència de la singular riquesa arqueològica de la zona, el Museu de Gavà té un paper rellevant en la protecció i la divulgació del patrimoni cultural i natural de la comarca.

Els tres grans eixos són la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni històric i natural de l´entorn, amb especial dedicació als materials provinents de les Mines Prehistòriques. La col·lecció, centrada en la prehistòria de les mines i d’altres jaciments del Massís del Garraf, també aplega col·leccions procedents del poblat ibèric del turó de Calamot, la cova de Can Sadurní de Begues, l’ancoratge romà de les Sorres del Delta del Llobregat, les vil·les romanes de Sant Pere de Gavà, Can Valls del Racó i la Roca, i el castell d’Eramprunyà.

Activitats

Visita guiada  express al Museu de Gavà

Has visitat el Parc Arqueològic i vols veure  in situ les peces originals trobades a les mines? Amb la visita guiada  express veuràs de prop la Venus de Gavà i la resta de peces úniques.

+ info

Visita guiada al Castell d’Eramprunyà

Si desitgeu conèixer aquest important enclavament històric i paisatgístic ho podeu fer a través de la visita guiada al castell a càrrec dels voluntaris de la Unió Muntanyenca Eramprunyà.

+ info

Experiències en línia

El misteri de la Variscita

T‘atreveixes a endinsar-te en les profunditats de les Mines? Has estat escollit pel Consell per tal de recuperar la nostra deessa Vega. Segueix les recomanacions del bruixot de la tribu, en Tercae!

Accedeix

El pou artesà

T’has preguntat mai d’on ve l’aigua dels nostres pous? Amb aquesta senzilla animació descobriràs com i perquè podem extreure aigua del nostre subsòl.

Accedeix

La Venus de Gavà

Completa la imatge d’aquesta deessa de la fertilitat de més de 5000 anys i descobreix perquè té aquesta forma tan curiosa.

Accedeix

Perduts pel Garraf

Ets un expert en fauna, flora i geologia? T’orientes bé enmig del bosc? Supera els quatre nivells del joc per saber què s’amaga dins del Parc Natural del Garraf.

Accedeix

Perquè han d’excavar els arqueòlegs

Has pensat mai en convertir-te en arqueòleg? Et volem ajudar a entendre com es formen els jaciments arqueològics i com els trobem avui en dia.

Accedeix

Educació

El Servei Pedagògic del Museu de Gavà   té per objectiu difondre un patrimoni cultural i natural de gran riquesa i oferir activitats i recursos didàctics de qualitat a tota la comunitat educativa, tot plegat des d’una metodologia orientada a l’acció.

Consulta el  programa educatiu 

 

Jaciment i monuments

L’exposició permanent del Museu de Gavà permet prendre algunes nocions que seran útils a l’hora de visitar els demés espais històrics i naturals que gestiona: el Parc Arqueològic de les Mines de Gavà, el Jardí Botànic o el Castell d’Eramprunyà.

PARC ARQUEOLÒGIC MINES DE GAVÀ

Considerat un dels conjunts patrimonials més importants i singulars del nostre país, l' explotació s’inicià fa una 6.000 anys, en el neolític, i durà un mil·lenni. Es tracta de les mines en galeria més antigues d'Europa i les úniques dedicades a l’extracció de variscita, mineral amb el qual s'elaboraven ornaments que eren intercanviats en complexes xarxes que abastaven la Mediterrània occidental. També s'han recuperat restes singulars com el crani trepanat i la Venus de Gavà.

El Parc arqueològic, creat amb l’objectiu de preservar i difondre aquest excepcional jaciment miner, proposa una experiència única en la que les estructures mineres conviuen amb una presentació museogràfica moderna, on el visitant pot copsar la magnitud del jaciment i conèixer, alhora, el sistema de vida i les creences dels nostres avantpassats mitjançant avançats elements audiovisuals i multimèdia. Bona part de les peces originals es poden visitar al Museu de Gavà.

Des del Museu es proposen 5 itineraris diferents per tal de descobrir tant el passat històric de la zona com el patrimoni natural que actualment observem. L’estany de la Murtra, el Castell d’Eramprunyà, l’ermita de Bruguers i diverses masies són alguns dels espais protagonistes dels recorreguts.

 Accedeix als itineraris del web del Museu

Publicacions en línia

Rubricatum. Revista del Museu de Gavà

Rubricatum és una publicació del Museu de Gavà que té com objectiu la divulgació científica dels treballs referents a la història i l'arqueologia de Gavà i la seva àrea d'influència. La revista, de caire monogràfic, es publica des de l’any 1994.

 Vés a la revista

 Més publicacions del Museu >


Tarifes Museu Gavà
Veure en el mapa

ADREÇA

Plaça de Dolors Clua, 13-14

08850 - Gavà

Barcelona

HORARIS

De dimarts a divendres

de 9.30 a 13h i de 17 a 20h

Dissabtes

11 a 14h i de 17 a 20h

Diumenges i festius

11 a 14h

Tancat

Dilluns, 1 i 6 de Gener, 24 de Juny, 25 i 26 de Desembre

CONTACTE

Tel. 93 263 96 10
E-mail museu@gava.cat Web http://www.patrimonigava.cat/
Serveis Museu Gavà
Twitter
Facebook