Parc Arqueològic Mines de Gavà (Gavà)

Considerat un dels conjunts patrimonials més importants i singulars del nostre país, l' explotació s’inicià fa una 6.000 anys, en el neolític, i durà un mil·lenni. Es tracta de les mines en galeria més antigues d'Europa i les úniques dedicades a l’extracció de variscita, mineral amb el qual s'elaboraven ornaments que eren intercanviats en complexes xarxes que abastaven la Mediterrània occidental. També s'han recuperat restes singulars com el crani trepanat i la Venus de Gavà.

El Parc arqueològic, creat amb l’objectiu de preservar i difondre aquest excepcional jaciment miner, proposa una experiència única en la que les estructures mineres conviuen amb una presentació museogràfica moderna, on el visitant pot copsar la magnitud del jaciment i conèixer, alhora, el sistema de vida i les creences dels nostres avantpassats mitjançant avançats elements audiovisuals i multimèdia. Bona part de les peces originals es poden visitar al Museu de Gavà.

Activitats

Visita al Parc Arqueològic Mines de Gavà

Reviu l´experiència d´investigar, en una expedició arqueològica, com era la vida fa 6.000 anys i endinsa´t en la màgia de les mines en galeria més antigues d´Europa. + info

Educació

El Servei Pedagògic del Parc Arqueològic Mines de Gavà   té per objectiu difondre un patrimoni cultural únic a Europa i d’oferir activitats i recursos didàctics de qualitat a la comunitat educativa de Catalunya i arreu. A través d’un ampli ventall d’activitats ens adaptem a les exigències curriculars dels diferents nivells educatius i necessitats específiques d’aprenentatge.

Consulta el programa educatiu

Publicacions en línia

Guia de recursos - Parc Arqueològic de Gavà

Guia de recursos culturals i didàctics del Parc Arqueològic de Gavà

Descarrega't el pdf

Parc Arqueològic Mines de Gavà

Tríptic amb informació al voltant del Parc Arqueològic Mines de Gavà

Descarrega't el pdf


Tarifes Parc Arqueològic Mines de Gavà
Veure en el mapa

ADREÇA

C/ de Jaume I, 7   

08850 - Gavà

HORARIS

HIVERN (16/09-15/06)

De dilluns a divendres

Tancat temporalment

Diumenges i festius

Tancat temporalment

ESTIU (16/06-15/09)

De dilluns a divendres

Tancat temporalment

Diumenges i festius

Tancat temporalment

1 i 6 de gener, 24 de juny, 25 i 26 de desembre

Tancat

CONTACTE

Tel. 93 263 96 50
E-mail parcarqueologic@gava.cat
Serveis Parc Arqueològic Mines de Gavà
Twitter
Facebook