Parc Arqueològic Poblat Neolític de la Draga (Banyoles)

En un dels marges de l’estany de Banyoles es va localitzar ara fa més de 20 anys el poblat neolític de la Draga, del VIè mil·lenni aC. Un jaciment excepcional que per la seva conservació en un medi aquàtic, ha permès recuperar eines de fusta, objectes de cistelleria i de ceràmica i altres peces relacionades amb el dia a dia de la comunitat en perfecte estat. Un tret diferencial que fa d’aquest jaciment un testimoni excepcional de l’època neolítica a Catalunya.

El parc arqueològic ofereix la possibilitat de visitar algunes d’aquestes cabanes que s’han reconstruït a la bora de l’estany. En elles es realitzen tallers i activitats que reprodueixen la vida i activitats del neolític.

Activitats

Avui fem de neolítics!

A través d'aquesta vista ens endinsarem en la quotidianitat dels homes i dones del neolític. Entrarem a les cabanes i posarem en pràctica algunes de les activitats dutes a terme pels habitants del poblat ara fa 7.200 anys, així com la mòlta de blat, la ceràmica o la cacera.

+ info

Visita al Parc Neolític de la Draga         

La Draga és l'únic jaciment neolític d'ambient lacustre de la península Ibèrica. L’excel·lent conservació de les restes orgàniques ens ha permès conèixer més bé qui eren els nostres avantpassats i com vivien en aquest indret ara fa 7.000 anys.

+ info

Visita i demostració al Parc Neolític de la Draga

Com s’ho feien els habitants de la Draga per encendre el foc? i per fabricar els seus estris i eines? De juny a octubre, els primers diumenges de mes a part de la visita al poblat podreu gaudir de demostracions d’activitats neolítiques que ens aproparan de manera directa a la forma de vida dels homes i dones del passat.

+ info

Publicacions en línia

El poblat neolític de La Draga

Tríptic explicatiu del poblat neolític de La Draga, un poblat neolític d'ara fa 7.200 anys.


PARC ARQUEOLÒGIC POBLAT NEOLÍTIC LA DRAGA (BANYOLES) - Tarifes
PARC ARQUEOLÒGIC POBLAT NEOLÍTIC LA DRAGA (BANYOLES) - Serveis
Twitter
Facebook