Cavalls i poder en el món ibèric

cavalls-al-mon-iberic

Els cavalls van jugar un paper molt important en l’antiga societat ibèrica (s. VI-I aC). Eren un bé molt preuat, tant en la vida diària com en la guerra. També se’ls hi varen atribuir atributs simbòlics, tant en l’imaginari religiós com en els valors d’una societat molt jerarquitzada.

Exposició produïda per la Universitat de Lleida i cedida en col·laboració amb ARQUEOXARXA.

Activitats al voltant de l'exposició

  • Els cavalls dels ibers . Conferència a càrrec de la doctora Ariadna Nieto Espinet, arqueozoòloga. 20 de març a les 20 h.

Visita a l’exposició permanent del Museu

Recorregut per les estances nobles de Cal Perelló, decorades amb pintures murals originals i mobiliari dels segles XVIII i XIX, per l’obra escultòrica i pictòrica dels germans Antoni i Ramon Alsina Amils, i per la sala d’Arqueologia on viatgarem a l’època ibèrica de la comarca de l’Urgell.

+ info

Visita al centre històric de la ciutat de Tàrrega

Recorregut comentat pel centre històric de Tàrrega que para atenció als edificis i indrets més emblemàtics de la ciutat com el castell i les muralles; l’església gòtica i l’antic hospital; els vestigis dels efectes devastadors de les diverses rubinades del riu d’Ondara; el cau jueu; la parròquia de Santa Maria de l’Alba i l’Ajuntament; el Palau dels marquesos de la Floresta, i els edificis modernistes.

+ info

Visita al jaciment ibèric dels Estinclells

Recorregut comentat pel poblat fortificat ilergeta del segle III aC. Coneixerem la seva història, des del seu origen fins al seu abandonament. També coneixerem quins fets conduïren al seu descobriment al segle XX i quines han estat les darreres excavacions.

+ info

Jaciments

castell

El Museu Comarcal de Tàrrega gestiona diversos elements patrimonials que ens apropen a la Tàrrega medieval i pre-industrial.

Educació

visites_escoles11-5 copia

Des del Museu Comarcal de l’Urgell es treballa el món dels ibers a través de la sala d’arqueologia de l’exposició permanent així com de la visita al jaciment ibèric d’Estinclell. Així mateix, es treballa la història local de Tàrrega des de la perspectiva que més s’adeqüi a la classe.

Consulta el programa educatiu

Visita virtual a les sales nobles de cal Perelló

Sales nobles

Recorregut virtual per les sales nobles del Museu, ubicat al casal urbà de cal Perelló. A través de panoràmiques de 360 o , coneixereu l’ambient quotidià d’una família de terratinents benestants de la Catalunya occidental que hi va viure des del 1800 fins al 1936. Doneu-li un cop d’ull i descobriu cada racó del museu.

Accedeix >

Publicacions en línia

urtx
URTX. Revista d'humanitats de l'Urgell

Urtx és una revista cultural editada pel Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega, que tracta diverses disciplines com la història, la geografia, l’arqueologia, l’antropologia... centrades en les àrees de Tàrrega, l'Urgell i les comarques de la plana de Lleida.

Vés a la revista  >

Més publicacions del Museu >