Un art sagrat. La Roca dels Moros del Cogul

Exposició | Del 29 de desembre de 2011 al 12 de maig de 2012

expo_cogul

Produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya i coorganitzada amb l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), arriba a Reus aquesta mostra, després d’haver-se pogut veure a Lleida (Segrià), Balaguer (Noguera) i Montblanc (Conca de Barberà), on s’ha commemorat el centenari del descobriment científic de la Roca dels Moros del Cogul (les Garrigues), que va tenir lloc l’any 1908 i va representar un esdeveniment clau per a l’estudi de l’art rupestre.

Integren la mostra una sèrie de plafons amb fotos, quatre audiovisuals i tres vitrines amb diferents objectes del final del Paleolític, del Neolític i del món iberoromà. Una part es dedica pròpiament al mural, amb les seves pintures i gravats, mentres que l'altra explica tots els aspectes complementaris sobre els 100 anys de recerca, la seva situació geogràfica, l’inclusiu dins la Ruta de l'Art Rupestre de Catalunya constituïda pel MAC, així com el seu futur Centre d'Interpretació, i la investigació que cal afavorir.

Horari: de dimarts a dissabtes, de 10.30 a 13.30 h i de 17 a 19 h
Entrada gratuïta

D’Hèrcules a Superman

Taller familiar de mitologia grecorromana que ens permetrà viatjar a través del temps per descobrir els mites del món clàssic i la seva relació amb el nostre dia a dia.

+ info

La prehistòria a cau d’orella

Taller familiar d’introducció a la prehistòria a través dels sons i la música. Un conte ens transportarà al món màgic de la música, els sons i els instruments que els alumnes podran escoltar i gaudir.

+ info

taller-elegant

Des del museu, s’ofereix a la comunitat educativa la possibilitat d’apropar-se a l’arqueologia i la història a través d’una sèrie d’activitats i visites adaptades als diversos nivells educatius.

Consulta el programa educatiu

Informatiu Museus

informatiu museus

Informatiu Museus és una revista de recerca i de divulgació cultural de tots els museus de Reus.

Vés a la revista

Més publicacions del MSV >