mines

L’exposició permanent del Museu de Gavà permet prendre algunes nocions que seran útils a l’hora de visitar els demés espais històrics i naturals que gestiona: el Parc Arqueològic de les Mines de Gavà, el Jardí Botànic o el Castell d’Eramprunyà.

Des del Museu es proposen 5 itineraris diferents per tal de descobrir tant el passat històric de la zona com el patrimoni natural que actualment observem. L’estany de la Murtra, el Castell d’Eramprunyà, l’ermita de Bruguers i diverses masies són alguns dels espais protagonistes dels recorreguts.

Accedeix als itineraris del web del Museu

Jocs

El misteri de la Variscita

T‘atreveixes a endinsar-te en les profunditats de les Mines? Has estat escollit pel Consell per tal de recuperar la nostra deessa Vega. Segueix les recomanacions del bruixot de la tribu, en Tercae!

Accedeix

El pou artesà

T’has preguntat mai d’on ve l’aigua dels nostres pous? Amb aquesta senzilla animació descobriràs com i perquè podem extreure aigua del nostre subsòl.

Accedeix  

La Venus de Gavà

Completa la imatge d’aquesta deessa de la fertilitat de més de 5000 anys i descobreix perquè té aquesta forma tan curiosa.

Accedeix  

Perduts pel Garraf

Ets un expert en fauna, flora i geologia? T’orientes bé enmig del bosc? Supera els quatre nivells del joc per saber què s’amaga dins del Parc Natural del Garraf.

Accedeix  

Perquè han d’excavar els arqueòlegs

Has pensat mai en convertir-te en arqueòleg? Et volem ajudar a entendre com es formen els jaciments arqueològics i com els trobem avui en dia.

Accedeix

Visita guiada express al Museu de Gavà

Has visitat el Parc Arqueològic i vols veure in situ les peces originals trobades a les mines? Amb la visita guiada express veuràs de prop la Venus de Gavà i la resta de peces úniques.

+ info

Visita guiada al Castell d’Eramprunyà

Si desitgeu conèixer aquest important enclavament històric i paisatgístic ho podeu fer a través de la visita guiada al castell a càrrec dels voluntaris de la Unió Muntanyenca Eramprunyà.

+ info

educacio

El Servei Pedagògic del Museu de Gavà   té per objectiu difondre un patrimoni cultural i natural de gran riquesa i oferir activitats i recursos didàctics de qualitat a tota la comunitat educativa, tot plegat des d’una metodologia orientada a l’acció.

Consulta el programa educatiu

Publicacions en línia

rubricatum_small
Rubricatum. Revista del Museu de Gavà

Rubricatum és una publicació del Museu de Gavà que té com objectiu la divulgació científica dels treballs referents a la història i l'arqueologia de Gavà i la seva àrea d'influència. La revista, de caire monogràfic, es publica des de l’any 1994.

Vés a la revista

Més publicacions del Museu >