Cavallos y poder en el mundo ibérico

cavalls-al-mon-iberic

Los caballos jugaron un papel muy destacado en la antigua sociedad ibérica (siglos a.C.). Eran un bien muy preciado tanto en la vida diaria como en la guerra. También se les atribuyó atributos simbólicos, tanto en el imaginario religioso como en los valores de una sociedad muy jerarquizada.

Exposición producida por la Universitat de Lleida y cedida en colaboración con ARQUEOXARXA.

Actividades alrededor de la exposición

  • Els cavalls dels ibers . Conferencia a cargo de la doctora Ariadna Nieto Espinet, arqueozoóloga. 20 de marzo a las 20 h.

Visita a l’exposició permanent del Museu

Recorregut per les estances nobles de Cal Perelló, decorades amb pintures murals originals i mobiliari dels segles XVIII i XIX, per l’obra escultòrica i pictòrica dels germans Antoni i Ramon Alsina Amils, i per la sala d’Arqueologia on viatgarem a l’època ibèrica de la comarca de l’Urgell.

+ info

Visita al centre històric de la ciutat de Tàrrega

Recorregut comentat pel centre històric de Tàrrega que para atenció als edificis i indrets més emblemàtics de la ciutat com el castell i les muralles; l’església gòtica i l’antic hospital; els vestigis dels efectes devastadors de les diverses rubinades del riu d’Ondara; el cau jueu; la parròquia de Santa Maria de l’Alba i l’Ajuntament; el Palau dels marquesos de la Floresta, i els edificis modernistes.

+ info

Visita al jaciment ibèric dels Estinclells

Recorregut comentat pel poblat fortificat ilergeta del segle III aC. Coneixerem la seva història, des del seu origen fins al seu abandonament. També coneixerem quins fets conduïren al seu descobriment al segle XX i quines han estat les darreres excavacions.

+ info

castell

The Regional Museum of Tàrrega manages others heritage facilities, an approach to the medieval and preindustrial city.

visites_escoles11-5 copia

Desde el Museu Comarcal de Urgell se trabaja el mundo de los íberos a través de la sala de arqueología de la exposición permanente, así como de la visita al yacimiento ibérico de Estinclells. Así mismo, se trabaja la historia local de Tàrrega desde la perspectiva que más se adapte a la clase

Consulta el programa educativo

Virtual tour of Cal Perelló's noble rooms

Sales nobles

Virtual tour of the Urgell Regional Museum's noble rooms, housed within the ancestral home of Cal Perelló. Using panoramic 360 o views, visitors will become familiar with the everyday setting of a wealthy landowning family from western Catalonia, house residents between 1800 and 1936. Have a look and discover all of the Museum's nooks and crannies.

Click on >

Online editions

urtx
URTX. Revista d'humanitats de l'Urgell

  Urtx is a cultural magazine edited by the Regional Museum of Urgell-Tarrega, dealing with various disciplines such as history, geography, archeology, anthropology ... will focus on areas of Tàrrega, Urgell and the counties of Lleida.

Go to the journal (in catalan)